گرامیداشت از هشتصدوسیزدهمین زادروز مولانا در بلخ
در کشوری که جنگ و ناامنی آن خبرساز خاص و عام در گوشه و کنار جهان گشته، اطلاعات و فرهنگ بلخ هشتصدوسیزدهمین سالزاد مولانا جلال الدین محمد بلخی را با حضور گسترده و گرم فرهنگیان بلخ، کابل و هرات در شهر مزارشریف جشن گرفت.
مطیع الرحمن کریمی رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ میگوید، به مناسبت زادروز مولانا و هفته فرهنگی، و ترویج اندیشههای مولانا نمایشگاه کتاب، خطاطی و نقاشی و نمایشگاه صنایع دستی را راه اندازی نمودهاند و در کنار این برنامهها با برپایی موسیقی، شعر و مثنوی خوانی برنامه سالزاد مولانا را پرشور ساختند.
درهمین حال پوهاند محمد رسول باوری معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور میگوید، مولانا دو میراث بزرگ را برای ما بجا گذاشته است که عشق به بشریت و باور به وحدانیت که میراث بس بزرگ است.
از سوی دیگر محمد اسحق رهگذر والی بلخ نيز به صلح و زيبایی در انديشهی مولانا تاکيد نموده میگوید، نوعی سازش، زندگی بهتر و در مصالحه زيست کردن در مثنوی معنوی مولانا به کثرت ديده شده است که میتواند برای افغانستان امروز، سبب دوری از جنگ و خشونت گردد.
با اینحال اشتراک کنندگان این همایش میگویند، هرچند مولانا را نمیتوان به کشور و جغرافيای خاصی نسبت داد، اما مولانا در سرزمينی که زاده شد، سرزمينی که او را از خود میداند، ناشناخته و بيگانه است.
بگفته آنان حکومت تا هنوز نتوانسته است که خانقاه پدر مولانا را بازسازی نماید و خانقاه در حال نابودی قرار دارد.
مولانا جلال الدين محمد بلخی در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ متولد شد و مثنوی معنوی، از آثار گرانبهای وی به شمار میرود و در سال ۶۷۲ ق در شهر قونیه، از دنیا رفت.
خبرنگار: مهناز موزون