تأثیرات منفی اقتصادی ناشی از رکود صنعت گردشگری در بدخشان

مسئولین محلی بدخشان میگویند که در پی شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، صنعت گردشگری در این ولایت به رکود مواجه شده و از یکسال بدینسو درآمدهای محلی از این منبع کاهش چشمگیر داشته است.
صدیقی لعلزاد، آمر گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ بدخشان گفت: « در درازای سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۵ صد گردشگر خارجی و بیش از ۴۰ هزار گردشگر داخلی از نقاط توریستی این ولایت بازدید نموده اند، اما در سال ۱۳۹۹ رقم گردشگران خارجی به ۴ تن و گردشگران داخلی به ۴ هزار تن کاهش یافته است.»
به گفتۀ آقای لعلزاد، حد اوسط درآمد ساکنان محل در شرکتهای توریستی و مهمانخانههای محلی از صنعت گردشگری به ۵۰۰ هزار دالر امریکایی در سال میرسید، اما پس از بسته شدن مرزها در پی شیوع ویروس کرونا و عدم ورود گردشگران خارجی به بدخشان، تمام فعالیتهای اقتصادی و کسب و کار شرکتهای گردشگری و مهمانخانهها متوقف شده است.
مسئول گردشگری ادارۀ اطلاعات و فرهنگ بدخشان میافزاید که در طول سال جاری سه شرکت سیاحتی و بیش از ۲۰ مهان خانه که در عرصۀ گردشگری کار میکردند، متوقف شده و تمام کارکنان آنان بیکار شده اند.
عبدالصمد صفری، مسئول مهمانخانۀ مارکوپولو در ولسوالی اشکاشم بدخشان هم میگوید که او همه ساله از دهها گردشگر خارجی در این مهمانخانه میزبانی میکرد و از درآمد فعالیتهایش برای شمار زیادی از جوانان فرصت کاری فراهم کرده بود.
به گفتۀ وی، اما پس از بسته شدن مرزها و توقف فعالیتهای اقتصادی در عرصۀ گردشگری، هیچگونه فعالیتی نداشته است.
شمار زیادی از گردشگران خارجی به دلیل نگرانیهای امنیتی و دور بودن راه رفت و آمد از طریق خاک افغانستان، ترجیح میدهند که از طریق خاک تاجیکستان به مناطق گردشگری بدخشان سفر کنند.
مسئول گردشگری ادارۀ اطلاعات و فرهنگ بدخشان میگوید که حکومت محلی بدخشان در تلاش است تا از طریق گفتوگو با مقامهای کشور تاجیکستان زمینۀ بازگشایی مرز را در مناطق مرزی با این کشور جهت ورود گردشگران خارجی فراهم کند و همچنان در نظر دارند که از طریق راهاندازی یک جشنوارۀ بزرگ در سال ۱۴۰۰ خورشیدی در منطقۀ «پامیر واخان» به عنوان دومین پارک ملی افغانستان توجه جهانگردان را به جاذبههای گردشگری این ولایت جلب نمایند.
خبرنگار: سمیع الله سیحون