تلاشها برای جلوگیری از انقراض حیات وحش در بدخشان

مؤسسه حفظ حیات وحش برنامۀ را با حضور مسئولین ادارۀ محیط زیست، علمای دینی، جوانان، دانشجویان و فعالان مدنی ولایتهای شمالشرق در شهر فیضآباد مرکز بدخشان به هدف تجدید نظر در استراتیژی ملی حفظ حیات وحش راهاندازی کرده است که طی آن دیدگاهها و نظریات مردم را به منظور جلوگیری از شکار و خطر انقراض بعضی گونههای حیات وحش گردآوری میکنند.
به گفتۀ مسئولین این نهاد دخیلسازی مردم در روند نگهداری از حیات وحش از اولویتهای حکومت افغانستان است و آنان در تلاش اند که از این طریق بتوانند مانع شکار بیرویه شده و از خطر انقراض گونههای از حیات وحش جلوگیری کنند.
زلمی محب، یک تن از مسئولین ادارۀ حفظ حیات وحش گفت که منطقۀ «پامیر» به عنوان دومین پارک ملی افغانستان در بدخشان عمدهترین زیستگاه حیات وحش است و این اداره میکوشد که به منظور جلوگیری از شکار و تجارت غیرقانونی حیات وحش مردم را آگهی بدهد، دیدگاههای آنان را پیرامون دریافت میکانیزمهای مشخص جلوگیری از شکار گردآوری نموده و شامل استراتیژی ملی حفظ حیات وحش نماید.
ضیأالحق کامران، سرپرست ریاست حفاظت از محیط زیست بدخشان میگوید که وضعیت حیات وحش به دلیل افزایش شکار غیرقانونی در این ولایت نگران کننده است و آنان در تلاش اند که با نهایی سازی این پلان عمل بتوانند از شکار بیرویه جلوگیری کنند.
به گفتۀ وی با آنکه ادارۀ محیط زیست در هماهنگی با سایر نهادهای حکومتی و دفتر حفظ حیات وحش از چندین سال بدینسو تلاش کرده است که از خطر انقراض بعضی از گونههای حیات وحش جلوگیری کند اما تاکنون قادر نشده است.
پامیر، زیستگاه عمده حیات وحش به ویژه جانوران کمیاب جهانی چون آهوی مارکوپولو، پلنگ برفی، بز مارخور، بز هایبکس و اوریال میباشد که به گفتۀ مسئولین ادارۀ محیط زیست بدخشان، نسل این گونهها طی سالهای پسین از خطر نابودی نجات داده شده بود اما افزایش شکار توسط تفنگداران غیرمسئول، نگرانی انقراض آنها را افزایش داده است.
خبرنگار: سمیعالله سیحون